Direct naar de inhoud.

Ans Grimbergen en Christel Knot over centrum Veendam

  • door:
  • op:
Raadhuisplein Veendam –
Foto: RTV1

VEENDAM –  Het Raadhuisplein en Veenlustplein krijgen een facelift. Onlangs heeft een meerderheid van de gemeenteraad hiermee ingestemd. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zo waren de oppositiepartijen niet blij met het voornemen van de coalitie om het geld van anderhalf miljoen euro enkel te besteden aan het Raadhuisplein en het Veenlustplein.

Buitenspel

“We waren onaangenaam verrast” zegt Ans Grimbergen (PvdA) door de ingediende motie van Gemeente Belangen, samen met de andere coalitiepartijen. “Wij werden hierdoor volledig buitenspel gezet. Wij hadden graag eerst discussie willen voeren hoe het geld te besteden. Er zijn ook nog andere plekken in het centrum die opgeknapt moeten worden”. Volgens Grimbergen is de verdeling nu niet eerlijk verlopen.

Begrotingsvergadering

Onzin zegt Christel Knot van Gemeente Belangen. De ophef snap ik niet. Ze hebben de kans gehad om bij de afgelopen begrotingsvergadering met voorstellen te komen. “Maar die hebben wij niet gezien van de oppositie”.

Schop

Gemeente Belangen en de overige coalitiepartijen willen de pleinen gaan opwaarderen met veel groen en waterpartijen. Het geld is daarna op volgens Knot. Voorjaar 2018 gaat de schop de grond in.

Een verslag:



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal