Direct naar de inhoud.

Lezing ‘Oude ambachten en bedrijven’ in SHC

  • door:
  • op:
Grofsmederij machine & lierenfabriek te Stadskanaal – (collectie Jaap Meijering)

STADSKANAAL – Op zondag 26 november geeft Jaap Meijering een lezing in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Het thema ‘Oude ambachten en bedrijven’ staat daarbij centraal. Deze lezing is de derde van een serie die Meijering geeft onder het motto ‘Vervlogen tijdsbeeld’.

Historie

Jaap Meijering is verzamelaar van oude ansichtkaarten van Stadskanaal en omgeving en verzorgt regelmatig de rubriek “Vervlogen Tijden” in De Kanaalstreek. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van Stadskanaal en de Veenkoloniën. Tijdens zijn lezing zal hij veel nostalgische beelden tonen van verschillende oude ambachten en bedrijven uit de vorige eeuw. Van mandenmakers tot ijsfabriek en van kalkbranderijen tot wagenmakerijen. Waar zijn die oude ambachten gebleven en door wie werden ze indertijd op vakbekwame wijze uitgevoerd? Hoeveel bedrijven waren er in en rond Stadskanaal welke veelal allemaal zijn verdwenen? Een greep uit een stuk historie die wel verdwenen is, maar in woord en beeld niet verloren mag gaan.

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,50 per persoon. Voor donateurs van het SHC is de toegang € 2,50. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-