Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bom staat op barsten bij komst windmolens

Archieffoto: Een toekomstig schrikbeeld voor bewoners Stadskanaal

VEENKOLONIËN – Woordvoerders van platforms tegen grootschalige windenergie via hoge windturbines op land waarschuwen: Inwoners van de Veenkoloniën die het gevoel hebben dat ze niets meer te verliezen hebben, kunnen radicaliseren. Dat schrijft het DvhN vandaag in de krant. De woordvoerders vinden de omvang van de geplande windparken in de Drentse Monden en de omgeving van Meeden buiten alle proporties. Ze hebben het gevoel dat de overheid hen willens wetens opzadelt met een energielandschap waarin ze zich ontheemd voelen.

Hoge windmolens

Ook op andere plaatsen in Groningen en Drenthe neemt de aversie toe. Bij Emmen en Delfzijl vrezen inwoners voor de impact van omvangrijke windparken. Zeker nu duidelijk wordt dat de initiatiefnemers de mogelijkheid hebben gekregen om hogere windturbines te plaatsen.

Wind op zee

Nu echter blijkt dat de kosten van windparken op zee sterk gedaald zijn, vinden tegenstanders van grotschalige windmolenparken op land dat het Rijk de plannen moet wijzigen. Koop de projectontwikkelaars uit en ga verder met wind op zee. Het Rijk lijkt daar niet toe bereid. Om de landelijke klimaatdoelstellingen te bereiken zijn, volgens het rijk, alle windmolens nodig. Ook windmolens op het land zoals in de Veenkoloniën.

Raad van State

Bij de Raad van State hebben Drentse tegenstanders betoogd dat de crisis- en herstelwet is misbruikt om windplannen er door te drukken. De economische crisis was al grotendeels voorbij toen politieke besluiten over de windparken werden genomen. De Raad van State doet binnenkort uitspraak in de zaak van het windpark Drentse Monden en Oostermoer.

Lees alles via: DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Bom staat op barsten bij komst windmolens

  1. Ik ben in Meeden komen wonen in 2008.Mijn partner en ik hebben bij de gemeente Westerwolde navraag gedaan over eventuele bestemmingsplannen over de polder achter ons huis waar de turbines zijn gepland!Er waren geen plannen.Ondertussen bleek na een paar jaar wat de plannen in dit prachtige gebied waren.De grondeigenaren(windboeren)hadden onder geheimhoudingsplicht al afspraken gemaakt.De actie groepen hebben onder de noemer van de WOB(wet openbaarheid van bestuur)inzage gevraagd over de manier waarop beslissingen zijn genomen en afspraken gemaakt.Alle belangrijke info hierover was zwart(!!!!!!)gemaakt.Iedereen die meer wil weten over deze schandalige manier van zakenkan dit vinden op de website van Tegenwind N33 en Storm Meeden.De conclusie is ,dat wij binnen alle acties ons binnen de wet hebben gehouden,dir in tegenstelling van de overheid die inderdaad op een oneigenlijke manier gebruik(misbruik)heeft gemaakt van de crisis- en herstelwet.Lagere overheden en de gedupeerde bevolking zijn doelbewust buiten spel gezet en misleid.Naast het feit,dat windturbines op subsidie draaien en de techniek achterhaald is gaan de plannen waarschijnlijk door.Maar gezegd moet worden,dat ook het bestuur van de provincie Groningen kilo’s boter op zijn hoofd heeft.Ik hoef slecht te verwijzen naar het gekonkel en gedraai van gedeputeerde Moorlag en zijn voorganger Calon. Het Moorlag wordt door zijn partij zelfs beloond door een lidmaatschap te krijgen in de Tweede Kamer.Het ergste van alles is de uitholling van de democratie.Inderdaad ontstaat daardoor de kans,dat radicalisering toeneemt en dat heeft de Overheid aan zichzelf te wijten.Onze prachtige provincie wordt verkwanseld door Den Haag en de provincie.We worden geconfronteerd met aardbevingen door de aardgaswinning en als het aan gedeputeerde Homan ligt staan er in de provincie Groningen over een paar jaar meer windturbines dan bomen.De benaming windpark is volkomen bezijden de waarheid.Het zijn industrie-terreinen met wanstaltige winturbines(en geen molensDe normen voor geluidsoverlast worden opgerekt(zoals bij Lelystad m.b.t.de uitbreiding van de luchthaven)en de bevolking wordt blootgesteld aan laagfrequente trillingen zonder wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen hiervan.En over een eerlijke verdeling van de lusten en de lasten zien we de windboeren slapend rijk worden en de bewoners van de betreffende dorpen de waarde van hun woningen dalen.Samenvattend is het een schande voor ons land en in het bizonder voor onze provincie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.