Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verbouwing Pagecentrum gaat door

 

Pagecentrum Stadskanaal

STADSKANAAL – Tijdens de besloten raadsbijeenkomst op maandag 6 november werden raadsleden van de gemeente Stadskanaal reeds bijgesproken over de ontwikkelingen rondom het verbouwen van het Pagecentrum. Inmiddels is hierover meer bekend.

De belangrijkste feiten op een rijtje. Het College van B en W van Stadskanaal staan achter de verbouwing. Het College wil nog wel eerst praten met de eigenaar over een erfrecht overeenkomst tussen de gemeente Stadskanaal en het Pagedal. Hierbij gaat het om de zekerheid dat inwoners en verenigingen gebruik kunnen blijven maken van het nieuwe zwembad en voorzieningen.

Facelift

Dit nieuwe zwembad komt in de plaats van de twee huidige baden en moet ongeveer 25 meter lang worden. Volgens directeur Edwin Postma van het Pagecentrum is de facelift echt nodig omdat de huidige twee zwembaden aan vernieuwing toe zijn. De vrijgekomen ruimte wil Postma gebruiken voor het bouwen van een extra conferentieruimte. De verdiensten uit het verhuren van zalen voor conferenties zijn namelijk een belangrijke bron van inkomsten voor het openhouden van het sportcomplex, aldus Postma.

Raadsvergadering

De voorgenomen verbouwing van het complex werd 20 november besproken tijdens de raadsvergadering die door RTV1 werd uitgezonden. Hierin werd duidelijk gemaakt dat gebruik van het nieuwe zwembad voor iedereen gegarandeerd blijft. De verbouwing gaat drie miljoen euro kosten en wordt door de eigenaar (Noorse Broeders) van het pagecentrum zelf gefinancierd.

Zwembad Pagecentrum (F: RTV1)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Verbouwing Pagecentrum gaat door

  1. Wanner gaat de gemeente eens hier seriues mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.