Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Frustraties bij wethouder over besluit DB Kompanjie

GEMEENTE PEKELA – Frustraties bij wethouder Hemmes over besluit DB-leden Veendam van de Kompanjie. Gisteravond 21 november moest de gemeenteraad van Pekela een beslissing nemen over het voorstel “Met vereende krachten doorpakken”.

Daaraan voorafgaande kreeg de raad echter een mededeling van een besluit Dagelijks Bestuur van de Kompanjie. Een paar uur eerder werd bekend dat de leden uit Veendam principieel tegen waren dat als gevolg van het voornoemd rapport, om 2,5 fte van de Kompanjie over te hevelen naar Werk in Uitvoering, het nieuwe werkbedrijf. Veendam vindt dat niemand iets uit de Kompanjie mag weghalen, terwijl Veendam in deze geen enkele risico zou lopen. Hierdoor staakten de stemmen en wordt het besluit naar de volgende DB-vergadering geschoven.

Het rapport is een uitwerking van het convenant dat is opgesteld na ondertekening van het Akkoord van Westerlee in 2015. Uit dit akkoord zijn inmiddels gestapt Stadskanaal en Veendam. Wethouder Hemmes: ‘We werden volledig verrast door deze opstelling van Veendam, op persoonlijke titel voegde hij daaraan toe: “De frustraties bij Veendam zijn blijkbaar heel diep omdat wij als Pekela wel doorgegaan zijn met de uitvoering van het Akkoord. Het voelt gewoon niet lekker”.

“Het ontstane meningsverschil heeft voor de gemeente Pekela (hopen wij) geen gevolgen voor de samenwerking met Veendam, en heeft ook geen gevolgen op besluitvorming van het voorstel wat nu voorligt”, aldus Hemmes.

SP-woordvoerder Pim Siegers reageerde geërgerd: “Wat heeft Veendam eigenlijk hier mee te maken, ze meent zich een mening te moeten aanmeten over een lokale besluitvorming waar de gemeenteraad van Pekela alleen overgaat”.

Dit gevoel werd door andere partijen gedeeld. Het voorliggende voorstel werd unaniem aangenomen en daarmee kan Werk In Uitvoering van start gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.