Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winst PvdA tijdens gemeenteraadsverkiezingen

GRONINGEN – De Partij van de Arbeid (PvdA) doet weer flink mee in de nieuwe gemeenten Westerwolde en Midden-Groningen. Woensdagavond waren er enkele vervroegde gemeenteraadsverkiezingen omdat in ons land vanaf 1 januari een aantal nieuwe gemeenten ontstaan. In de provincie Groningen zijn dat de nieuwe gemeenten Westerwolde en Midden-Groningen.

Westerwolde

In Westerwolde was de opkomst 44 procent (dat is redelijk te noemen). Gemeentebelangen kreeg hier de meeste stemmen (2466). Vlak daar achter de PvdA met 2.113 stemmen. De derde partij werd het CDA met 1401 stemmen. De VVD en GroenLinks behalen elk twee zetels. De Partij voor de Dieren haalt één zetel. De ChristenUnie en D66 kregen niet genoeg stemmen om een zetel te bemachtigen. Saillant detail is dat de SP niet meedeed in de gemeente Westerwolde. Dat terwijl de SP in de huidige gemeente Bellingwedde de grootste partij was.

Midden-Groningen

In Midden Groningen was de opkomst erg laag. Slechts 35 procent van de bevolking wist hier de weg naar het stembureau te vinden. Winnaar PvdA kreeg 2635 stemmen. Gemeentebelangen 2546 stemmen en de derde partij in Midden Groningen wordt de SP met 2279 stemmen. De VVD, ChristenUnie en het CDA volgen met elk vier zetels. GroenLinks en D66 haalden respectievelijk drie en twee zetels. Leefbaar Midden-Groningen haalde één zetel.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.