Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

2e editie van De Maand Bekeken

Foto: Peter Panneman

VEENDAM/RTV1 – “Het wordt steeds leuker,” vonden de bezoekers van de 2e editie van De Maand Bekeken. De talkshow in, voor en over Veendam werd ook dit keer in de foyer van vanBeresteyn gepresenteerd.

Presentator Martijn Folkers besprak samen met een aantal gasten het lokale nieuws van de afgelopen maand. Folkers blikte met lokale politici terug op de raadsvergadering van 6 november, waarbij de coalitie (Kristel Knot van Gemeentebelangen) en de oppositie (Ans Grimbergen PvdA) botsten over het proces rondom de invulling van de Veendamse winkelpleinen.

Met Ferdinand Vinke, bestuurder van scholengemeenschap Winkler Prins, sprak Folkers over de samenwerking met Ubbo Emmius Veendam. Deze verloopt voorspoedig en harmonieus, aldus Vinke. “Nieuwe brugklassers zullen na de zomervakantie allemaal instromen bij Winkler Prins en de hogere klassen gaan gefaseerd over.” Over het personeel van Ubbo Emmius zijn goede afspraken gemaakt: “We zullen er alles aan doen om hen zich thuis te laten voelen binnen Winkler Prins.”

Tenslotte schoof Peter Molter van de stichting Met Meer Cultuur uit Borgercompagnie aan. Hij vertelde hoe belangrijk het is om naast grote theaters als vanBeresteyn ook kleinschalige culturele initiatieven in de dorpen te houden, zoals zijn cultuurwerkplaats BC 47. “Daar begin je met oefenen, uitproberen en optreden. Dicht bij huis. Om vervolgens door te stromen naar bijvoorbeeld de muziekschool in Veendam, of het grote podium.”

Artiest

Tussen de interviews door speelde en zong Lars Koehoorn mooie, zelfgeschreven nummers. Hij geeft zichzelf in elk geval nog een jaar om landelijk door te breken. “Ik hoef niet beroemd te worden, maar zou graag van de muziek kunnen leven. Maar het is een lastige wereld. Soms ben je zo dichtbij een interview door een bekende dj en dan gaat het op het laatste moment niet door omdat er een internationale ster naar Nederland komt. Tja, je moet goed zijn maar ook een flinke dosis geluk hebben.”

Televisie

De talkshow, een initiatief van Biblionet Groningen, werd opgenomen door RTV1 en zal vrijdag 1 december om 19.00 uur worden uitgezonden via RTV1 (Ziggo kanaal 41, SKV kanaal 25, KPN kanaal 1458).

De 3e show staat  voor zaterdag 30 december 16.00 uur. Publiek is welkom en de toegang is gratis.

Foto’s: Peter Panneman

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.