Direct naar de inhoud.

Krzysztof Groen presenteert zijn 1e Gronings-talige CD

F) Aat den Os (Wedderweelde)

VEENDAM/MUNTENDAM – Veendammer zanger en muzikant Krzysztof Groen, van oorsprong Countryzanger, presenteerde zondag 26 november in de Heemtuin te Muntendam zijn 1e Gronings-talige CD ‘Naor De Volgende Ronde’.  Henk Puister schreef de liedteksten, zang en muziek van Krzysztof zelf. 

Het aanwezige publiek liet zich verrassen en was vol waardering over de nieuwe weg die de zanger is ingeslagen. Edwin Jongedijk is degene waar de zanger zijn inspiratie voor het Gronings-talige uithaalt. Hij speelde bij optredens wel eens wat liedjes van Jongedijk. In 2016 won hij de derde prijs bij het Grunningerlaidjesfestival in Winschoten, alsmede de publieksprijs. Hij mocht hierdoor een CD-single uitbrengen en dat werd “Noar De Volgend Ronde”, geschreven door Gronings-talige dichter en liedjesschrijver Henk Puister. Het resultaat nu is een CD met daarop 10 nummers.

Jongstleden zaterdag 18 november was er op radio RTV1 een telefonisch interview met presentatrice Nelleke Buzeman in het programma Plat op 1. In december kunnen luisteraars van RTV1 in real life genieten van Krzysztof Groen want dan komt de zanger in de studio bij Nelleke.

Eén reactie op “Krzysztof Groen presenteert zijn 1e Gronings-talige CD”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-