Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordster verliest derby tegen WVV

Noordster verliest derby – F) Ingezonden

OUDE PEKELA – Het was alweer een aantal jaren geleden dat de derby, WVV – Noordster, op het programma stond. Laat staan in de eerste klasse. Zondagmiddag was het eindelijk weer zover, maar om verschillende redenen was het één van de meest troosteloze derby’s ooit en Noordster ging met 4-0 onderuit.

Allereerst werd er gespeeld op kunstgras, iets wat de Pekelders weken geleden al voorspelden aangezien de Winschoters toch wat meer technische voetballers in hun team hebben. Het sfeervolle hoofdveld werd daarom ingeruild voor een troosteloos bijveldje. Tel daar een paar lekkere regenbuien bij op en de derby-sfeer daalt aanzienlijk.

Was het dan voetballend gezien wel een derby? Het antwoord is “nee”. Noordster had van te voren een tactiek besproken en was uiteraard van plan om het WVV zo lastig mogelijk te maken. Het ophijsen van de vlag afgelopen week was al een speldenprikje, maar in de wedstrijd zag je hier weinig van terug. WVV was kwalitatief gewoon beter en Noordster kon dit niet compenseren met strijd. Sterker nog, de Winschoters waren feller en stonden nog voor rust op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Melvin Ubels en Niels van Delden. De Pekelders kwamen niet verder dan een bal op de lat van Mark Wever. In de tweede helft leken beide ploegen het bovendien wel prima te vinden. WVV prikte er nog één in door spits Martijn Drent, maar spannend was het dus geen moment. Het feit dat supporters van beide ploegen al ruim voor het einde de kantine opzochten voor warmte en een borrel, zei genoeg.

De derby, die niet echt de sfeer had van een derby, werd volkomen verdiend met 4-0 gewonnen door de Winschoters. Het komende half jaar zal de Noordster-vlag dus half stok hangen, maar in het voorjaar zal Noordster extra gebrand zijn om dan in een echte derby een goed resultaat neer te zetten!

Tekst en foto ingezonden door Hans Hulzebos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.