Direct naar de inhoud.

Keramisch Museum Goedewaagen zoekt vrijwilligers

  • door:
  • op:

NIEUW-BUINEN – Het huidige museumteam van tien vrijwilligers heeft dringend versterking nodig, want streven om zeven dagen in de week een gastvrij onthaal te bieden aan bezoekers aan binnen- en buitenland is één, maar dit moet dan ook kunnen.

De huidige medewerkers in de bezetting hebben ook andere werkzaamheden waardoor ze maar beperkt inzetbaar zijn. Meer bezoek bij Goedewaagen impliceert in eerste instantie dat aan de museumbalie enthousiaste medewerkers nodig zijn die bezoekers wegwijs willen maken. En dat is van belang, want een echt klein museum is het nu 28 jaar oude Keramisch Museum Goedewaagen niet meer.

Gewerkt wordt aan een verbouwing die vaste ruimte moet gaan bieden aan de in kwaliteit en kwantiteit sterk groeiende collectie van het Kunstatelier Goedewaagen-Distel uit de periode 1920-1960. Verder krijgt het museum een stijlkamer waarin vroeg 20e eeuwse keramiek beleefd kan gaan worden in een heel spannende combinatie met de bijzondere meubelkunst van de in stad-Groningen gevestigde Meubelfabriek ‘Nederland’ van J. A. Huizinga.

De meubels – cultureel erfgoed van Noord-Nederlands belangrijkste meubelfabriek – worden in bruikleen gegeven door de in Nieuwediep gevestigde Stichting Meubelfabriek J. A. Huizinga. Het museum heeft na de voor begin volgend jaar verwachte opening van deze twee nieuwe ruimten, de beschikking over tien zalen waarvoor diverse, op regelmatige termijn wisselende presentaties worden gebracht.

Voor alle gezochte medewerkers geldt dat de volstrekt ongesubsidieerde museumstichting geen salarissen kan betalen. Gezocht wordt daarom naar onder meer oudere vrijwilligers die op enigerlei wijze buiten het arbeidsproces staan en die het leuk vinden om in teamverband voor een heel bijzonder museum willen werken. in een bescheiden mate kunnen de reiskosten vergoed worden. Nieuwe medewerkers krijgen een cultuurhistorische training van bestuurslid en conservator Friggo Visser die in de Kanaalstreek buiten zijn werk in het middelbaar onderwijs in de avonduren ook bijvoorbeeld via de Volksuniversiteit Kanaalstreek kunstgeschiedenis-cursussen gaf. En natuurlijk biedt de aanpalende aardewerkfabriek Royal Goedewaagen een unieke leersituatie. Wie zich aangesproken voelt, kan zich schriftelijk melden, bij voorkeur met haar of zijn levensomschrijving en werkervaring, via: mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal