Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Streekhistorisch Centrum bijna in rode cijfers

Streekhistorisch Centrum met watertoren. (F: RTVeen.nl

STADSKANAAL – Het streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal trekt te weinig bezoekers en dreigt daarom in de rode cijfers te belanden. Directeur Helen Kämink van het museum zegt dat dit vooral komt door het dalende scholenbezoek. Kämink: “We hebben een nieuwsbrief met uitnodiging aan alle basisscholen in de gemeente stadskanaal gestuurd en hopen dat deze in 2018 ons museum komen bezoeken. Op deze manier leren de kinderen iets over de historie van hun eigen regio en de Veenkoloniën”.

Inkomsten

Het SHC krijgt jaarlijks 80.000 euro van de gemeente. Hierbij komen de bijdragen van donateurs en de verkoop van streekblad ‘Veerten’. Ook is het mogelijk om tegen betaling te trouwen in het museum. Door al deze inkomsten blijft de stichting net in de zwarte cijfers. Om financieel gezond te blijven moeten er jaarlijks 4000 bezoekers langskomen. Momenteel ligt het bezoekersaantal onder de 3000, mede door het dalende bezoek van scholen uit de gemeente.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.