Direct naar de inhoud.

Burgemeester aangesproken door SP

  • door:
  • op:
Gerrie Kremer raadslid SP Stadskanaal

STADSKANAAL – Burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal zou dinsdagavond een functioneringsgesprek hebben met de vertrouwenscommissie, maar dat gesprek is op verzoek van de fractievoorzitters uitgesteld. Dat schrijft RTV Noord op haar website.  Reden is het statement van de SP. De partij stelt dat Galama meer respect moet tonen richting de raadsleden. ‘We worden soms als kleine kinderen in de hoek gezet’, zei SP-raadslid Gerrie Kremer vorige week tijdens de raadsvergadering. Kremer kreeg het woord bij agendapunt 17a die over de verbouwing van het Pagecentrum handelde.

Geluidsfragment

RTV1 heeft de raadsvergadering uitgezonden en het geluidsmateriaal is daarom opgeslagen. In het volgende (ingekorte) geluidsfragment hoor je raadslid Kremer met zijn betoog. Hierin de woorden die zijn gevallen richting de burgemeester.

 

Beschadigd

Burgemeester Baukje Galama heeft intern aangegeven zich beschadigd te voelen door het geluid van de SP, zo vertellen bronnen aan RTV Noord. Verschillende raadsleden geven aan dat ze hebben gehoord dat Galama sinds vorige week ziek is. Volgens een woordvoerder van de gemeente Stadskanaal klopt dat niet en geniet de burgemeester van een vrije week.

Onrust opruimen

De commissie wil binnenkort wel met Galama om tafel om het functioneringsgesprek te voeren. Dat wil ze doen nadat er eerst met haar gesproken is om de onrust rond het verhaal van de SP uit de wereld te halen. Een woordvoerder van het gemeentehuis liet verder weten dat Galama momenteel niet bereikbaar is voor commentaar.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal