Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Kuin ontvreemd krul staf Sinterklaas

Sinterklaas in de Kiepe. 29 november 2017. Foto) Herman Alink

NIEUWE PEKELA – Vanmiddag 29 november 2017 werd in het dorpshuis De Kiepe Sinterklaas met zijn Pieten luidkeels toegezongen door ruim 100 kinderen.

Vreemd genoeg kwamen eerst de Pieten met de staf van de Sint en het grote boek de zaal binnen zonder Sinterklaas. Waar was de Sint, de Pieten begonnen overal te zoeken, flink meegeholpen door de kinderen. Er werd gekeken onder stoelen en tafels, allerlei deuren werden geopend en weer dicht gedaan totdat de Hoofdpiet achter een deur de Sint ontdekte, alleen hij was nog even bezig om zijn prachtige baard met een haarföhn netjes te maken. Nadat de kindertjes flink hadden gezongen van: Kom maar binnen, kwam Sinterklaas eindelijk binnen en kon het feest beginnen.

Eerst verwelkomde burgemeester Jaap Kuin de Sinterklaas, maar in een onbewaakt ogenblik, haalde hij de krul van de staf en verstopte hij deze achter zijn rug. Toen een Piet dat zei tegen Sinterklaas vroeg hij de kinderen waar die was. De ondeugende burgemeester hoopte door de wijsvinger tegen de mond te houden nog te beïnvloeden maar ze wezen allemaal naar hem en was de dief ontmaskerd. Sinterklaas nam het sportief op en vertelde dat blij verrast dat er zoveel kindertjes naar dit Sinterklaasfeest waren gekomen. Net als vorig jaar was er weer een kleurwedstrijd waar leuke prijsjes mee te winnen waren voor de kinderen. Voor Sinterklaas viel het niet mee om uit de vele fantastisch mooi ingekleurde platen te moeten kiezen.

Meer foto’s vanavond HIER  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.