Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inzamelingsactie Lionsclubs voor de voedselbanken

Foto ingezonden door Willem van Veen – Voedselbank ZuidOost-Groningen.

REGIO – Evenals vorige jaren organiseren de gezamenlijke Lions Clubs een inzamelingsactie. De ingezamelde punten worden door Douwe Egberts omgezet in pakken koffie voor de regionale voedselbanken. In de maand december kunnen de opgespaarde DE punten worden ingeleverd.

Het is al weer het 6e jaar dat deze actie loopt. Landelijk zijn 75 Lions clubs en LEO clubs in touw. Elke 500 punten zijn goed voor 1 pak koffie. Koffiebrander Douwe Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15% verhogen. In heel Nederland werden vorig jaar maar liefst ruim 57 miljoen punten opgehaald. Deze waren toen goed voor 108.500 pakken koffie.

In onze regio werken de Lionsclubs Ter Apel Westerwolde en Musselkanaal de Johan Semslanden hiervoor nauw samen. Alle in deze regio ingezamelde DE punten zorgen voor gratis pakken koffie bij de voedselbanken in deze eigen regio.

Plaatsen een van de inzameldozen voor koffie voor de voedselbanken. Foto ingezonden door Willem van Veen.

Locaties voor inleveren zegeltjes
Vaak liggen er nog wel zegeltjes van pakken koffie of doosjes thee in de keukenlade. Deze kunnen tot 31 december worden ingeleverd op een van de volgende adressen: Bruna Stadskanaal, Poiesz Musselkanaal, Poiesz Stadskanaal, Jumbo Ter Apel, Jumbo Vlagtwedde, Jumbo Poststraat Stadskanaal, Jumbo Froukje Sloot Stadskanaal, Coöp Musselkanaal, Coöp Sellingen, Coöp Odoorn, Albert Heijn Stadskanaal, Boni Borger en Slager Heukers Gasselternijveen.,

De voedselbanken zijn maar wat blij met deze actie.
Koffie bederft niet en wordt maar zelden aangeboden bij de supermarkten. Willem Veen van de voedselbank en Harrie Timmerman van de voedselbank Zuid Oost Drenthe geven aan dat in onze regio een kleine 250 gezinnen afhankelijk zijn van de voedselbank. Beiden hopen net als de voorgaande jaren weer op een groot succes. Gedurende het afgelopen jaar werden zelfs al punten ingeleverd bij de voedselbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.