Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrijwilligersprijs voor dorphuis De Riggel en Anna Korte

Vrijwilligersprijs 2017 Pekela De Riggel. Foto: Herman Alink RTV1

GEMEENTE PEKELA – De Pekelder vrijwilligersprijs 2017 ging op 7 december naar dorpshuis De Riggel en mevrouw Anna Korte. De prijzen van elk 500 euro werden beschikbaar gesteld door de gemeente Pekela. Eén prijs voor een organisatie en één voor een individuele vrijwilliger.

Stichting De Badde organiseerde op het eind van de middag in dorpshuis De Riggel te Boven Pekela een bedankbuffet voor alle vrijwilligers in de gemeente. Hiermee toont men alle vrijwilligers waardering voor hun onbaatzuchtige inzet in de samenleving.Het is inmiddels de 7e editie dat dit gehouden wordt.

Mevrouw Anna Korte – Pekelder vrijwilligersprijs 2017. Foto: Herman Alink RTV1

Alvorens de aanwezige vrijwilligers mochten genieten van het fantastische buffet werden de 2 prijzen van elk 500 uitgereikt. Karin Bron (winnaar in 2016) maakte bekend dat mevrouw Anna Korte de vrijwilligersprijs 2017 heeft gewonnen omdat zij al vijftig jaar de coördinatie doet voor de collecte van het KWF in Oude Pekela.

Wethouder Hennie Hemmes reikte de vrijwilligersprijs uit aan dorpshuis De Riggel. Deze draait volledig op vrijwilligers en zijn ontzettend actief in en om het dorpshuis. Ze bieden al jaren lang een plek aan de inwoners van Boven Pekela en maken met elkaar het dorpshuis steeds mooier. Het is een pareltje van de gemeente Pekela en hebben ook nagedacht om allerlei energiebesparende maatregelen aan te brengen, aldus wethouder Hemmes.

Hilarisch momentje
In het gemeentebestuur ontstond na de uitreiking van de welverdiende prijzen een discussie wie het buffet mocht openen. Uiteindelijk werd unaniem (op basis van zijn postuur) gekozen voor de burgemeester. Hij zei toe niet voorop te gaan, “aangezien u als vrijwilliger veel belangrijk bent als ik”. Daarna kon men genieten van het rijkelijk buffet.

Goochelaar entertainer Romaïni vermaakte ondertussen de gasten met zijn kunsten. Foto: Herman Alink RTV1.

Goochelaar entertainer Romaïni vermaakte ondertussen de gasten met zijn kunsten. (Zie foto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.