Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spar van familie Ots schittert straks in Groningen

De spar in volle glorie in de tuin van familie Ots aan de Hendrik Westerstraat 195 te Oude Pekela. Foto: Herman Alink RTV1

OUDE PEKELA – De kerstboom op de Grote Markt te Groningen komt uit Oude Pekela. Uit 52 aanmeldingen kwam de boom van de familie Ots als het meest geschikt naar voren. Dit beoordeelde de Groninger City Club. Vanochtend 8 december 2017 is de ruim 20 meter hoge spar overgebracht van Oude Pekela naar Groningen.

Om 7.30 uur begonnen medewerkers van de firma Wagenborg met de eerste voorbereidingen de spar om te zagen. Alvorens dit kon gebeuren moesten er metalen rijplaten op de tuin van de familie Ots worden aangebracht zodat een geweldige kraan zich in de buurt van de spar zich kon manoeuvreren.

Vakkundig en met beleid lag de boom uiteindelijk omstreeks 9.30 uur op de wagen en kon men deze vervoeren naar Groningen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een boom uit Pekela het centrum van de stad zal opfleuren tijdens de feestdagen in december. Al eerder was dit het geval in 2015. Dit jaar waren er 52 bomen bij de Cityclub aangemeld. Maar na rijp beraad werd de boom uit Pekela verkozen. De hele operatie werd door veel mensen gevolgd en vastgelegd op mobiel en/of film-fotocamera.

13 december wordt de kerstboom om 17.30 uur in gebruik gesteld door de familie Ots, en zal hun spar tijdens de feestdagen in december schitteren op de grote markt in Groningen.

Meer foto’s klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.