Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hoofdrol voor werkgroep Borger Hunebedhoofdstad

Borger – richting centrum

BORGER – De werkgroep Borger Hunebedhoofdstad gaat het komende jaar een verbindende rol spelen in Borger. Uit een verkennend onderzoek dat de gemeente Borger-Odoorn eerder dit jaar liet uitvoeren, blijkt dat meer samenwerking tussen ondernemers en andere initiatiefnemers in het dorp gewenst is. De werkgroep neemt de taak van aanjager en platform op zich, om Borger nog beter op de (toeristische) kaart te kunnen zetten.

Afgelopen juli presenteerde verkenner Annouchka Ringers de resultaten van haar onderzoek. Op verzoek van de gemeente sprak zij met verschillende ondernemers en andere betrokkenen in Borger. Een van de conclusies was dat er al veel energie en initiatieven zijn in het dorp, maar dat er door verbinding en het bundelen van krachten nog veel meer kansen te benutten zijn.

Betrokkenheid en draagvlak De gemeente Borger-Odoorn hecht veel waarde aan een gunstig klimaat voor samenwerking. De werkgroep Borger Hunebedhoofdstad gaat daarom ruimte geven aan lokale ideeën en initiatieven, maar ook aan kritische geluiden. Betrokkenheid en draagvlak staan daarbij centraal. Op dinsdag 12 december om 18.30 uur presenteert de werkgroep zich in hotel-restaurant Bieze, om daar met onder meer ondernemers in gesprek te gaan over de plannen en manier van werken.

Werkgroep Gijs Klompmaker van Borger Hunebedhoofdstad: “De werkgroep bevat een brede vertegenwoordiging uit Borger met grote betrokkenheid bij het dorp en haar ondernemende inwoners. Het getuigt van moed dat de gemeente deze opdracht lokaal wegzet. Als werkgroep willen we een platform bieden, en een vraagbaak en katalysator zijn. Wij helpen iedereen met ideeën en plannen graag verder, maar onze deur staat ook open voor problemen of frustraties.’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.