Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kerstconcert in het Streekhistorisch Centrum

Het Drents Vocaal Ensemble o.l.v. Bernard Slofstra (Frans de Jong)

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 17 december geeft het Drents Vocaal Ensemble een kerstconcert in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal met de titel ‘Motetten en meer’. Het programma omvat een intrigerende combinatie van middeleeuwse en eigentijdse kerstmuziek.

Onder leiding van dirigent Bernard Slofstra wordt oude liturgische muziek in één programma geplaatst met moderne arrangementen van traditionele kerstliederen en enkele nieuwe composities.

Het koor zingt werk van componisten als John Rutter, Karl Jenkins en Philip Stopford gecombineerd met het ‘O Magnum Mysterium’ van William Byrd en T.L. de Victoria, een moderne versie van deze kerkmuziek van Morten Lauridsen en twee werken van Arvo Pärt: een Magnificat en het Da Pacem. Enkele liederen worden door dirigent Bernard Slofstra op de piano begeleid.

Informatie
Het concert begint om 14.30 uur (zaal open om 14.00 uur). De toegangsprijs bedraagt € 10,00 (€7,50 voor donateurs van het Streekhistorisch Centrum. Reserveren kan tijdens kantoortijden telefonisch via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl.

Meer informatie ook via www.drentsvocaal.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.