Direct naar de inhoud.

SP Veendam hekelt gemeentebelangen

Harry Schoonewille (SP) aan het woord (F: RTV1/ B.J. Brinkman)

VEENDAM –  De SP Veendam zet de aanval in op de partij Gemeentebelangen. Met de verspreiding van meer dan 10.000 Veendam SPeciaal krantjes wordt deze éérste aanval frontaal ingezet op Gemeentebelangen. De strijd om de kiezer is losgebarsten.

Fractievoorzitter Harry Schoonewille liet zaterdag via het DvhN weten, na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, het liefst niet meer met Gemeentebelangen (GB) te willen samenwerken.

Schoonewille is het helemaal zat en zegt dat de Veendammer bestuurders zich enkel bezig lijken te houden met de eigen zaken. “Gemeentebelangen denkt alleen maar aan zichzelf en deelt de lakens uit, andere partijen kunnen geen tegengas bieden. De SP is de enige partij die de strijd aan kan. Wij kunnen het alternatief zijn”, aldus Schoonewille.

Christel Knot, fractievoorzitter Gemeentebelangen heeft de SP krant ook gelezen. Knot zegt in het DvhN dat het haar niets doet dat haar partij wordt weggezet als onbetrouwbaar en dat er door GB achterkamertjespolitiek zou worden bedreven. Volgens Knot wordt er door de SP over Veendam een beeld neergezet die niet klopt. “Onze gemeente staat er juist goed voor en het is hier beslist geen puinhoop”, aldus Knot.

Gemeentebelangen (grootste partij van Veendam) heeft zes raadszetels en zit sinds 2002 in het college. De SP kwam vier jaar geleden vanuit het niets met vier zetels in de gemeenteraad. In maart 2018 zijn er opnieuw raadsverkiezingen. De messen zijn inmiddels in Veendam geslepen want ook de PvdA (vier zetels) hoopt een stevige comeback te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-