Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herindeling hot item gemeenteraadsverkiezing

herindeling Zuid Groningen

PSV – De gemeentelijke herindeling in de Veenkoloniën lijkt verder weg dan ooit. Dat is vooral veroorzaakt door een Veendammer ‘nee’ tegen de ja’s van de gemeenten Pekela en Stadskanaal. Daarmee zit de zaak voorlopig op slot. Met name de partijen Gemeentebelangen Veendam, SP Veendam, VVD en VUK gaven de doorslag in het niet slagen van een herindeling. Dat kan in de komende periode wel eens gaan veranderen want de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan.

Het provinciebestuur maakte dinsdagavond bekend dat het de drie gemeenten heeft uitgenodigd voor een gesprek in januari. Gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) van de provincie: “Wat ons betreft is een gemeentelijke herindeling nog niet van de baan in de Veenkoloniën. We gaan nu bekijken welke opties er zijn. De provincie gaat nu eerst per gemeente bekijken welke samenwerkingsoperaties er nu al gaande zijn.”

De Provincie ontving eerder van alle drie gemeenten op papier verschillende toekomstplannen. In deze visies leggen Stadskanaal, Veendam en de gemeente Pekela ieder voor zich de nadruk op hun rol en economische positie in de regio. De kans is daarom zeer klein dat er nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 een besluit zal vallen over de voortgang van het fusieproces.

Nu de herindelingskwestie bij de provincie niet van tafel is zullen ook de herindelingscampagnes van de lokale politieke partijen in de drie PSV gemeenten een belangrijk thema worden voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen. Een nieuwe gemeenteraad betekent immers nieuwe kansen en een frisse kijk op de toekomst van de Veenkoloniën.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Herindeling hot item gemeenteraadsverkiezing

  1. Deel de gemeente Stadskanaal maar op, het zuidelijke deel wil graag bij de gemeente Westerwolde (waar het historisch gezien ook bij hoort) en het noordelijke gedeelte kan dan bij de gemeentes Pekela en Veendam

  2. Voorkeur met vlagtwedde westerwolder eventueel pekela.
    En Veendam richting zuidbroek enz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.