Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Teleurgestelde raadslid Gerrie Kremer (SP) stopt

Gerrie Kremer in betere tijden – (F: RTV1)

STADSKANAAL – Raadslid Gerrie Kremer is diep teleurgesteld in zijn partijgenoten. Hij heeft zich van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar laten schrappen. De reden hiervoor is dat hij op een onverkiesbare plaats zeven was gezet door het bestuur. Kremer had gehoopt op een derde of vierde plek op de kieslijst.

Dinsdagavond heeft Kremer nog een gesprek gehad met Evert Idema (Fractie voorzitter) tijdens een fractievergadering. Hij vroeg om opheldering die echter niet gegeven kon worden. Idema betreurt ook de hele situatie maar zegt weinig te kunnen doen. Kort daarvoor had het raadslid ook een gesprek met burgemeester Galama. Hierin werd nog eens de kou uit de lucht gehaald naar aanleiding van de situatie tijdens de laatste raadsvergadering waarin Kremer de burgemeester aansprak op haar gedrag jegens zijn partij.

Kremer zit momenteel op zijn werk ten noorden van Vlieland. Hij hoopt maandagavond a.s. op tijd terug te zijn voor de laatste gemeenteraadsvergadering dit jaar. Kremer: ” Ik ben diep teleurgesteld in mijn partij en fractiegenoten. Alleen Evert Idema heeft mij aangesproken in deze bizarre situatie. Ik vind het een zeer vreemde situatie dat sommige leden hoger op de SP Kieslijst zijn terechtgekomen dan ik. Juist omdat ze nog maar een half jaar lid zijn en niets hebben waargemaakt. Waarom? Ik krijg geen duidelijk antwoord. Ze draaien er maar om heen. Dat is de reden waarom ik stop als raadslid.”

Kremer zegt nog wel lid van de SP te willen blijven. Eerder was het raadslid lid van de PvdA. Op de vraag wat hij nu gaat doen zegt hij zich meer bezig te willen houden met werk en gezin. Ook overweegt hij een comeback als vrijwilliger bij de lokale omroep. Als politieke verslaggever, dat dan wel graag ..

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

4 Reacties op “Teleurgestelde raadslid Gerrie Kremer (SP) stopt

 1. Trijnie Wanders

  Het is de commissie die de lijst heeft samengesteld. De commissie bestond uit Lian Veenstra, Ellen Zeegers en Wim Orsel. Daar zou hij teleurgesteld in moeten zijn.

  Daarna heeft het bestuur de lijst aangenomen. Leden van het bestuur: Wim Orsel, Ellen Zeegers, Evert Idema, etc. https://stadskanaal.sp.nl/afdeling/bestuur

  Zijn fractiegenoten hebben, tijdens de ledenvergadering, op Gerrie gestemd. Hij ging trouwens voor plaats 4 i.p.v. plaats 3.

 2. Ook Machteld Luijken, waarnemend fractievoorzitter, zit in het bestuur en heeft de lijst aangenomen. En Gerrie stelde zich tegenkandidaat voor plek 5 op de kandidatenlijst.

 3. Alweer die vervelende Lian Veenstra ik weet als geen ander hoe deze mevrouw te werk gaat , eerst je aanhoren dan verraden.

 4. cora van pelt

  Kunnen mvr.Luijkens,dh Orsel,mvr.Zeegers en dh Idema verklaren waarom ervaren leden nu onverkiesbaar staan. En nieuwe raadsleden moeten weer van voor af aan beginnen Waarom kan EvertI Idema er niets aan doen Misschien heeft mevr.Veenstra toch meer te vertellen dan iederen wil toegeven
  Ik stem dus op wel SP maar op nr 5,6 of 7 van de lijst.
  Omdat de nieuwe mij geheel onbekend zijn
  Mvgr.Cora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.