Direct naar de inhoud.

Teleurgestelde raadslid Gerrie Kremer (SP) stopt

  • door:
  • op:
Gerrie Kremer in betere tijden – (F: RTV1)

STADSKANAAL – Raadslid Gerrie Kremer is diep teleurgesteld in zijn partijgenoten. Hij heeft zich van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar laten schrappen. De reden hiervoor is dat hij op een onverkiesbare plaats zeven was gezet door het bestuur. Kremer had gehoopt op een derde of vierde plek op de kieslijst.

Dinsdagavond heeft Kremer nog een gesprek gehad met Evert Idema (Fractie voorzitter) tijdens een fractievergadering. Hij vroeg om opheldering die echter niet gegeven kon worden. Idema betreurt ook de hele situatie maar zegt weinig te kunnen doen. Kort daarvoor had het raadslid ook een gesprek met burgemeester Galama. Hierin werd nog eens de kou uit de lucht gehaald naar aanleiding van de situatie tijdens de laatste raadsvergadering waarin Kremer de burgemeester aansprak op haar gedrag jegens zijn partij.

Kremer zit momenteel op zijn werk ten noorden van Vlieland. Hij hoopt maandagavond a.s. op tijd terug te zijn voor de laatste gemeenteraadsvergadering dit jaar. Kremer: ” Ik ben diep teleurgesteld in mijn partij en fractiegenoten. Alleen Evert Idema heeft mij aangesproken in deze bizarre situatie. Ik vind het een zeer vreemde situatie dat sommige leden hoger op de SP Kieslijst zijn terechtgekomen dan ik. Juist omdat ze nog maar een half jaar lid zijn en niets hebben waargemaakt. Waarom? Ik krijg geen duidelijk antwoord. Ze draaien er maar om heen. Dat is de reden waarom ik stop als raadslid.”

Kremer zegt nog wel lid van de SP te willen blijven. Eerder was het raadslid lid van de PvdA. Op de vraag wat hij nu gaat doen zegt hij zich meer bezig te willen houden met werk en gezin. Ook overweegt hij een comeback als vrijwilliger bij de lokale omroep. Als politieke verslaggever, dat dan wel graag ..



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal