Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uilenbal bij Buitencentrum Boomkroonpad

F)Ingezonden

DROUWEN – Kom kijken naar de film Uilenbal en ontdek wat de uilen op het menu hebben.
Woensdag 27 en donderdag 28 december om 13.00 uur wordt de film Uilenbal vertoont bij Staatsbosbeheer, Buitencentrum Boomkroonpad. Na afloop kan je aan het werk als rechercheur om uilenballen te pluizen.

Ook in het bos rondom het Boomkroonpad wonen Bosuilen. In de vroege ochtend of in de avondschemer kun je de uilen spotten. Dan zijn ze op zoek naar voedsel. Op het menu van de Bosuil staan muizen en vogels. Doordat de uil zijn prooi met huid en haar opeet en niet alles uitpoept, braakt hij de onverteerde delen uit in de vorm van een braakbal. Deze braakballen kun je uitpluizen en samen met een zoekkaart ontdek je wat de uil op zijn menu heeft staan. Het pluizen gebeurt onder deskundige leiding van medewerkers van de Dierenbescherming Assen.

Wil jij meedoen aan deze spannende activiteit? Geef je dan op bij Buitencentrum Boomkroonpad.

De kosten zijn € 6,00 per kind inclusief limonade
Locatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Vooraf aanmelden verplicht: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/Boomkroonpad

1 Reactie op “Uilenbal bij Buitencentrum Boomkroonpad

  1. Heb onze kleinkinderen opgegeven via het e-mailadres die jullie noemden in het bericht, voor donderdag 28 december. Krijg geen reactie terug. Ook op de site van het boomkroonpad komt deze activiteit helemaal niet voor.
    Klopt dit wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.