Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Maarswold krijgt een multifunctioneelcentrum

Francis Boen – (foto pvdastadskanaal.nl)

STADSKANAAL – De wijk Maarswold in Stadskanaal krijgt een eigen buurtcentrum. Het komt in de voormalige openbare G. W. Spitzenschool langs de Europalaan. Die school herbergt al jaren geen basisscholieren meer. Een deel van het pand wordt nog wel gebruikt door een peuterspeelzaal maar die verhuist binnenkort naar een nieuw onderwijsgebouw.

“De G.W. Spitzenschool komt dan leeg te staan”, zegt wethouder Francis Boen (PvdA) tijdens de raadsvergadering maandagavond. Het gebouw is eigendom van de gemeente Stadskanaal. De wijk Maarswold had nog geen buurtcentrum. Ook hoopt de wethouder dat het onderkomen de wijkbewoners inspireert opnieuw een wijkraad te vormen.

Inwoners van de wijk Maarswold krijgen met het multifunctioneel onderkomen een prachtige centrale plek om samen te komen voor allerlei activiteiten. Ook repeteert er de plaatselijke muziekvereniging. Verder komt er ruimte voor zorgorganisatie Philadelphia. Die geeft huisvesting en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. De vierde gebruiker van het pand wordt het Noorderpoort. Er worden vanaf volgend jaar praktijklessen gegeven gericht op innovaties in zorg en thuishulp.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.