Direct naar de inhoud.

Radio Westerwolde blijft de baas in Pekela

  • door:
  • op:
Veel media aanwezig bij raadsvergadering Pekela

OUDE PEKELA – (video) De gemeenteraad van Pekela moest dinsdagavond 19 december haar voorkeur uitspreken voor een lokale omroep. Er kon gekozen worden om door te gaan met het vertrouwde Radio Westerwolde (RWW), dat al sinds jaar en dag de streekomroep is van Pekela, Bellingwedde en Vlagtwedde, of in zee gaan met nieuwkomer RTV1, de streekomroep van de gemeenten Veendam en Stadskanaal. RTV1 is daarnaast ook samenwerkingspartner van RTV Borger-Odoorn.

Beide omroepen voldeden aan de voorwaarden maar de gemeenteraad van Pekela koos uiteindelijk toch opnieuw voor Radio Westerwolde. Volgens de raad kwam dat mede doordat populaire programma’s zoals de Radio Bingo erg geliefd zijn in Pekela. De SP was bovendien bang dat RTV1 teveel Veendam en Stadskanaal zou uitstralen. FractieVZ Pim Siegers vroeg zich af hoe de omroep zich zou gedragen bij herindelingsgesprekken. “Zoals bekend wil onze partij niet herindelen”, aldus Siegers.

Behoudend

Er was ook kritiek richting radio Westerwolde, de omroep zou te weinig nieuws uit Pekela genereren en had slechts 2 x een raadsvergadering uitgezonden in de afgelopen jaren. RWW kon dat beamen maar vertelde de raad dat dit kwam omdat de vorige burgemeester dit zo wilde. Uiteindelijk koos alleen de VVD voor de omroep uit de Veenkoloniën. Alle andere partijen kozen voor behoudendheid en wilden niet aan contractbreuk doen. Bovendien, aldus een raadslid, kun je radio Westerwolde hier prima ontvangen en zijn velen bekend met de radiofrequentie. Wel hoopt de gemeenteraad van Pekela dat RTV1 aandacht aan Pekela wil blijven besteden. RTV1 voorzitter Mooijman antwoordde al eerder dat dit niet meer vanzelfsprekend is.

Samenwerking

De gemeente Pekela gaat haar voorkeur naar het Commissariaat voor de Media sturen. Die moet de concessie officieel toekennen. Maar dat is slechts een formaliteit. De komende vijf jaren blijft radio Westerwolde, samen met haar samenwerkingspartners uit Oldambt (omroep GO) en Delfzijl (Havenstad FM) verantwoordelijk voor de nieuwsgaring bij de Pekelders.

Een verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-