Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde

STADSKANAAL – Het college van Stadskanaal wil in principe meewerken aan de komst van een zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde. B en W geven gehoor aan een dergelijk plan van Zorgboerderij Hooghei. Dat kan door het gebouw aan de Jabbingelaan 10, bekend als de Woldstee, intern te verbouwen. Dit gebouw staat momenteel leeg. Zo kan een groepszorgwoning voor maximaal 10 personen worden gerealiseerd, met aanvullende activiteiten zoals kortdurende opnamebedden, respijtzorg en dagbesteding.

Bij de gemeente is Hooghei bekend als Wmo-aanbieder met een goede reputatie. Momenteel biedt de Zorgboederij dagbesteding voor zowel jongeren als ouderen op de locatie aan de Barkhoornweg in Onstwedde. Volgens het college voorziet de combinatie van zorgfuncties die Hooghei van plan is aan te bieden in een behoefte in Onstwedde. Dit blijkt ook uit verschillende aanbevelingsbrieven die bij het verzoek aan het college zijn gevoegd.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.