Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaap Velema reikt taalcertificaten uit

F: Peter Panneman

VEENDAM – (video) Donderdagmiddag 21 december reikte wethouder Jaap Velema certificaten uit aan vier vrijwilligers van het Taalhuis Veendam. De vrijwilligers hebben succesvol de basistraining begeleider taalvaardigheden afgerond.

De taalbegeleiders helpen inwoners die beter willen lezen en schrijven. Zij ondersteunen bijvoorbeeld bij het schrijven van sollicitatiebrieven en bij het oefenen van een sollicitatiegesprek. Voor de begeleiding gebruiken de vrijwilligers materiaal van het Taalhuis en de bibliotheek. Ook zijn er gratis taalcursussen en oefenboeken. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd en is er wekelijks een spreekuur met een Taalhuiscoördinator.

Het Taalhuis Veendam is opgericht om Veendam meer geletterd te maken. 16% van de Veendammers heeft moeite met lezen, schrijven en computervaardigheden. Het Taalhuis is ondergebracht in de bibliotheek Veendam en is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen & Schrijven, gemeente Veendam, Bibliotheek Veendam, Noorderpoort en welzijnsorganisatie Compaen.

Videoverslag met bijdrage van Feiko Spieard

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.