Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Witte voetjes uitgedeeld in Veendam en Wildervank

Foto: M. Dol – RTV1

WILDERVANK – Op woensdagavond 20 december zijn medewerkers, wethouders en raadsleden van de gemeente Veendam samen met de politie langs woningen in Veendam en Wildervank gegaan. Onder het motto ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ hebben zij gecontroleerd of woningen, schuren en garages goed afgesloten waren. In totaal werden ongeveer 41 witte voetjes neergelegd bij woningen die je makkelijk kon binnenkomen of waar je eenvoudig spullen kon weghalen. Ook werden er ruim 50 lampjes voor onvoldoende verlichting uitgedeeld en 15 hondenbezitters zijn gevraagd alert te zijn in de wijk.

Donkere dagen
Burgemeester Sipke Swierstra: “De donkere dagen zijn weer begonnen. Een tijd waarin inbrekers actiever zijn. Het aantal deuren en ramen dat tijdens de rondgang openstond viel mee, maar elke open deur of raam is er natuurlijk één teveel. Verlichting is een duidelijk aandachtspunt. Boeven zijn boeven, maar je moet het ze niet te makkelijk maken.”

Witte voetjes
De witte voetjesactie confronteert bewoners met hun eigen gedrag en de risico’s daarvan. Tijdens de bezoekactie hadden de deelnemers papieren voetafdrukken mee en legde deze via open deuren, ramen en schuifpuien in huizen en schuurtjes met de tekst ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn…’.

Tips
Een inbreker heeft maar ‘heel even’ nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen! Doe altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat het huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Inbrekers kunnen op veel manieren uw woning binnenkomen. Met wat simpele maatregelen maakt u het hen lastig.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.