Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Martijn Folkers blikt terug in talkshow

VEENDAM / RTV1 – De foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn is zaterdag 30 december het podium voor de oudejaarseditie van talkshow ‘De Maand Bekeken’. Presentator Martijn Folkers blikt samen met gasten terug op gebeurtenissen in veendam in het jaar 2017. De show wordt opgenomen door Radio Televisie Veenkoloniën (RTV1) en een week later uitgezonden op TV.

“Meestal praat ik met gasten over de hoogtepunten van de afgelopen maand, maar zo aan het eind van het jaar is het goed om wat verder terug te kijken,” vindt Folkers. “Het was namelijk best een roerig jaar voor Veendam. Bekende Veendammers, die gezichtsbepalend waren voor de sport en het culturele leven, zijn ons ontvallen. Dan denk ik aan Henk Nienhuis en Bé Wever. Namens Bogdike komt Bert Bos vertellen hoe de organisatie de draad heeft opgepakt en wat de plannen voor 2018 zijn. Maar ook de explosie aan de Julianalaan zullen velen zich herinneren. Met bewoner Klaas Hensens praat ik over hoe hij die dag heeft beleefd.”

“Gelukkig waren er ook positieve gebeurtenissen. Neem het 100-jarig bestaan van Oldenburger Fritom, een internationaal opererend bedrijf met Veendamse wortels. Directeur René Dale schuift tijdens de oudejaarseditie aan om te vertellen over het jubileum en de toekomstplannen voor het bedrijf. En natuurlijk is er live muziek en oliebollen!”

De oudejaarsshow is alweer de derde editie van De Maand Bekeken, een initiatief van Bibliotheek Veendam. “De talkshow past bij onze wens om een plek van ontmoeting en informatie te zijn,” vertelt bibliothecaris Jolanda Robben. “Het is gezellig en het publiek wordt in een uur bijgepraat over de hoogtepunten uit het nieuws van de eigen woonplaats. Er staan voor 2018 nog vijf shows geprogrammeerd. Als de toeschouwers blijven komen, plakken we er nog een paar aan vast.”

De oudejaarseditie van De Maand Bekeken is op zaterdag 30 december van 16.00 tot 17.00 uur in de foyer. Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis. De TV uitzending is op 5 januari 2018.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.