Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Warmste Oudejaarsdag sinds meting

(F: weeronline)

WEERONLINE – Het is vandaag officieel de warmste Oudejaarsdag ooit gemeten. In De Bilt werd het om 10:00 uur 12,5 graden. Het record stond op 12,3 graden gemeten in 2006. Het warmst werd het tot dusver in Ell met 13,4 graden. Niet eerder was het op een van de KNMI-weerstations zo zacht op 31 december. De temperatuur kan de komende uren nog iets verder oplopen en in het zuidoosten lokaal zelfs stijgen richting 15 graden! Vanavond daalt de temperatuur iets en rond de jaarwisseling is het 8 graden met kans op enkele buien. Ondanks dat het zeer zacht is voor de tijd van het jaar is vanavond en vannacht een warme winterjas nodig.

Veel wind bij afsteken vuurwerk
In de kustgebieden staat rond middernacht een krachtige tot harde wind en in het binnenland waait het matig tot vrij krachtig. Bij het afsteken van vuurwerk moet hier rekening mee worden gehouden. Het is belangrijk om vuurpijlen niet vanuit lege flessen te lanceren, maar om deze te verzwaren met zand of water. Nog beter is om de fles in te graven in een emmer zand of in de tuin. De flessen waaien daardoor niet om, wat de veiligheid vergroot.

Ook Nieuwjaarsdag onstuimig
Nieuwjaarsdag verloopt onstuimig met enkele buien en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig en voor het gevoel is het tijdens de Nieuwjaarsduik dan ook koud. De gevoelstemperatuur ligt dan op de stranden op 3 à 4 graden, terwijl de thermometer 7 à 8 graden aanwijst. Landinwaarts ligt de gevoelstemperatuur rond 5 graden. In de middag neemt vooral in het zuiden de kans op regen toe.

Weeronline weerbericht

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.