Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Entree vanBeresteyn moet op de schop

Complex vanBeresteyn – (F: Marc Dol – RTV1)

VEENDAM – Het cultuurcentrum vanBeresteyn wil graag een nieuwe ingang krijgen. Dit om de koude wind buiten te houden.

De entree van het complex, gebouwd in  2004, voldoet niet meer. Dat zeggen ook B en W in een adviesnota. Niet alleen is de draaideur kwetsbaar voor schade en storingen gebleken, de huidige deuren zorgen ook voor een sterke tocht in de foyer tot zelfs in de ‘net’ gerenoveerde bibliotheek. Door de entree te veranderen door dubbele schuifdeuren met een tochtportaal (de deuren gaan dan één voor één open) kan de energienota een stuk lager uitvallen.

Bovendien moet er een overkapping komen, zo staat vandaag te lezen in het DvhN. Binnen in het gebouw valt ook nog wel wat te verbeteren. Zo moet er een multifunctionele balie komen en ook de toegang voor minder validen bij het Veenkoloniaal Museum moet beter. Net als de toegankelijkheid naar de Rabobank.

Alle verbeteringen bij elkaar worden becijferd op zo’n 150.000 euro. De energiebesparing zal jaarlijks ongeveer 3000 euro zijn.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.