Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Heel Sorghvliet kookt

VEENDAM – Op woensdagmiddag 17 januari start de tweede van drie inter-generationele maaltijdkringen in Veencompas. Compaen, scholengemeenschap Winkler Prins en Zorggroep Meander organiseren maandelijkse maaltijdkringen door en voor jongeren en ouderen. In het project koken ouderen en jongeren samen, ze eten met elkaar en er vindt verbinding plaats. Dit samen koken en eten wordt een maaltijdkring genoemd.

Breehorn

Op 24 oktober is gestart met de eerste Maaltijdkring in de Breehorn. Inmiddels koken en eten daar 8 ouderen samen met 4 jongeren. Vanaf 17 januari wordt er maandelijks gegeten in Veencompas (Compaen) en in maart start de derde maaltijdkring in Veenkade (Meander).

Veerkracht

Het project Heel Sorghvliet kookt maakt onderdeel uit van het programma “Meer Veerkracht, Langer thuis” dat mogelijk wordt gemaakt door het fonds NutsOhra. Het is gericht op het langer zelfstandig wonen van ouderen en het kweken van begrip voor elkaar. Door middel van Maatschappelijke stages wordt maatschappelijke betrokkenheid gestimuleerd.

De maaltijdkring is bedoeld voor met name alleenstaande ouderen woonachtig in Sorghvliet. Huis aan huis wordt er in Sorghvliet een flyer verspreid. Van de deelnemers wordt een kleine bijdrage van € 2,50 per maaltijd gevraagd. Vrijwilligers zijn aanwezig om de activiteit te ondersteunen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.