Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pendelbus ziekenhuislocaties stopt

[Foto: © André Weima Fotografie]

STADSKANAAL – Proef met pendelbus ziekenhuislocaties Treant Zorggroep afgerond. Zoals in oktober 2017 aangekondigd, eindigt na drie maanden de proef met de pendelbus tussen de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep.

Vanaf 9 oktober reden dagelijks pendelbussen tussen de locaties Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen. De laatste pendelbussen rijden vrijdag 5 januari.

De bus reed de afgelopen drie maanden tussen 7.30 en 17.00 uur op werkdagen continu tussen de drie ziekenhuislocaties. De belangstelling voor de bus was niet groot. Het aantal passagiers varieerde van 1 tot 27 per week. Een overzicht staat hier.

Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel: “Het is waardevol dat we deze proef hebben uitgevoerd, want het vervoersprobleem was een veelgehoord knelpunt. De ervaring leert dat mensen toch kiezen voor eigen vervoer of liever een beroep doen op familie of vrienden.” Van de Wiel vervolgt: “We hebben bewust het initiatief genomen om deze proef uit te voeren. De resultaten delen we graag met de gemeenten, zodat zij kunnen bepalen wat zij hiermee willen doen. Vervoer is immers primair een overheidstaak.”

Aanleiding
In 2017 heeft Treant dertig dialoogbijeenkomsten georganiseerd met verschillende belanghebbenden in de regio. De gesprekken leverden belangrijke informatie voor Treant op. Een van de onderwerpen die regelmatig door inwoners werd genoemd was het verbeteren van de OV-verbindingen tussen de ziekenhuislocaties. Met name voor die keren dat iemand niet op de ‘eigen’, dichtstbijzijnde ziekenhuislocatie terecht kan. Samen met Connexxion werd op initiatief van Treant Zorggroep een proef gestart om deze behoefte in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.