Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote zorgen om Nefit cv ketel

Topline CV ketel – (F: B.J. Brinkman – RTV1)

HELMOND – Peter Coppes uit Helmond onderzocht Nefit ketels: ‘Ik zou me grote zorgen maken en het is geklungel en gepruts van het ergste soort,’ volgens de onderzoeker. Coppes heeft het over de Nefit Toplineketel en doet zijn uitspraak bij de regionale omroep van Brabant. “Al ruim 11 jaar weet men weet van de gevaarlijke problemen die de ketel kan veroorzaken. Er wordt echter maar niets aan gedaan”.

Coppes deed in opdracht van RTL Nieuws onderzoek naar de ketels. “De ketel heeft aan de binnenzijde een defect waardoor brand kan ontstaan en koolmonoxide kan worden ontwikkelt. Dat is een zeer gevaarlijk gas.” Het gaat om modellen die tussen 2006 en 2009 zijn geproduceerd. Inmiddels heeft zijn ontdekking al de landelijke media gehaald.

Veenkoloniën 

Ook in onze regio de Veenkoloniën (Stadskanaal, Veendam, Pekela en de Drentsemonden zijn deze ketels veel in gebruik. Daarom ook hier dit bericht nogmaals in de lokale media!! Bij vragen adviseren wij dan ook om contact op te nemen met uw lokale dealer.

Vervangen

Nefit laat in een reactie weten dat ze geschrokken zijn van alle berichtgeving. Ze gaan een onderzoek instellen naar de feiten. Het is al de 2e keer dat de Topline (ook al wel Flopline genoemd) in het nieuws komt. Vorig jaar bleken de branders onveilig te zijn van het apparaat en nu gaat het om de warmtewisselaar.

Advies 

Coppes adviseert om mensen die een TopLine CV-ketel hebben die zo snel mogelijk te laten vervangen: “Dat kan natuurlijk niet tussen vandaag en morgen. Daarom adviseer ik iedereen om de ruimte waar die ketels staan goed te ventileren en als de donder een CO-registratiemelder te kopen. Hang die op en reageer op alarmsignalen.”

Bron: Omroep Brabant

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Grote zorgen om Nefit cv ketel

  1. Wiert van der Veen

    Een co melder kost je circa 15 euro bij Action en doe je er een paar rookmelders bij, dan slaap je weer rustig. Ook als je toevallig een ander merk dan Nefit hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.