Direct naar de inhoud.

Subsidie voor zorgprojecten in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Hospice Veen en Wolden

STADSKANAAL – De provincie Groningen heeft subsidie toegekend aan zorgprojecten in Stadskanaal, te weten: Het hospice Veen en Wolden en Het Omgangshuis.

Het hospice Veen en Wolden is recent geopend en vervult voor de gehele regio een zorgfunctie. Het Omgangshuis is bedacht door een groep betrokken vrijwilligers en biedt een neutrale en veilige plek waar een kind van pas gescheiden ouders de niet-verzorgende ouder kan ontmoeten. Doel is om zo goed mogelijk een normale omgang tussen ouders en kinderen te regelen in complexe scheidingssituaties.

Het hospice Veen en Wolden krijgt 17.500 euro en Het Omgangshuis ontvangt een bijdrage van 9372 euro.

Op het terrein van het Refaja ziekenhuis wordt een bestaand pand bouwkundig aangepast en ingericht om het geschikt te maken voor palliatieve terminale zorg.

De subsidies worden toegekend uit het provinciale uitvoeringsprogramma leefbaarheid, onderdeel zorgvoorzieningen en regionale zorgprojecten en bewonersinitiatieven zorg. In totaal is er voor de periode tot 2020 een bedrag van 3.600.000 euro beschikbaar. De toegekende subsidies zijn de eerste ronde uit deze onderdelen. Nieuwe aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Groningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-