Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentebelangen Veendam presenteert kandidatenlijst

Fractievoorzitter Christel Knot – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 12 januari heeft GB traditiegetrouw haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Met 27 kandidaten, 4 meer dan in 2014, is het een goed gevulde lijst met veel kennis, ervaring en enthousiasme. Tot lijsttrekker is huidige GB wethouder Henk Jan Schmaal gekozen.

De lijst is een mooie afspiegeling van de gemeente met bekende en minder bekende Veendammers, Wildervankers en inwoners uit Zuidwending, Ommelanderwijk en Borgercompagnie. “Onze kandidaten staan midden in de samenleving, zijn actief in verenigingen en betrokken bij het wel en wee in onze gemeente” aldus fractievoorzitter Christel Knot. “Bovendien hebben we met onze lijsttrekker iemand die heel veel ervaring heeft, nog relatief jong is en zeer gedreven is.”

In de afgelopen 16 jaar heeft GemeenteBelangen een belangrijke bijdrage geleverd aan het gemeentebestuur. Deze periode werd gekenmerkt door veel Rijksbezuinigingen. Het behouden van voorzieningen en het zoveel mogelijk voorkomen van bezuinigingen op sport, verenigingen en buurthuizen is een speerpunt van GB geweest de afgelopen periode. Veendam is goed door de bezuinigingen gekomen en staat er financieel relatief goed voor. Het geeft zelfs ruimte voor investeringen in de sport- en leercampus bij het stadion, de herverkaveling van het sportpark 1894, Borgerswold en binnenkort ook de aanpak van de pleinen in het centrum. Wethouder Schmaal zet zich daarnaast ook in voor het aantrekken van bedrijven en werkgelegenheid naar Veendam. Ook hier zijn vele positieve ontwikkelingen. GemeenteBelangen is er voor iedereen in Veendam.

Er gaat een hoop goed, maar er zijn ook zaken die aandacht verdienen. Het groenonderhoud is daar een voorbeeld van, dat moet beter. Met deze leuke en enthousiaste club mensen moet dat zeker ook de komende periode gaan lukken! Het is een eer om voor deze club voor de komende vier jaar de kar te gaan trekken.” aldus wethouder Schmaal.

De top 10 kandidaten van GemeenteBelangen zijn:

1: Henk Jan Schmaal (huidig wethouder)
2: Christel Knot (fractievoorzitter)
3: Job Westerhuis
4: Rudolf Feijen
5: Martine Zweerts de Jong
6: Nick van Woerkom
7: Bert Huizenga
8: Bert Kraan
9: Nico Zweerts de Jong
10: Menne Bos

(Als persbericht ingezonden)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.