Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Snellere diagnose dankzij nieuwe scanner

Refaja Ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Een betere beeldkwaliteit en minder straling. Dat zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe CT-scanner die ziekenhuislocatie Refaja van Treant Zorggroep sinds kort rijk is. Dankzij de nieuwe scanner kunnen dokters nog beter en sneller een diagnose bepalen. Hierdoor kan de behandeling van de patiënt sneller gestart worden.

De nieuwe CT-scanner gaat een belangrijke rol spelen in de diagnose van cardiologische patiënten. Omdat de scanner in één keer het hele hart in beeld kan brengen, is een hartkatheterisatie voor diagnostiek en opname van de patiënt dan niet altijd meer nodig. Een veel mindere belasting voor de patiënt, want die kan in de meeste gevallen na de scan direct naar huis. Refaja verwacht halverwege 2018 met deze toepassing bij hartpatiënten te starten.

Een CT-scanner geeft via röntgenstraling snel een gedetailleerd beeld van de binnenkant van het lichaam. Organen, weefsel en structuren worden in dwarsdoorsneden (dunne plakjes) afgebeeld. Daardoor ontstaat snel duidelijkheid over de aard en de toestand van het gescande gebied.

Jaarlijks worden er op ziekenhuislocatie Refaja 7.000 patiënten onderzocht met behulp van de CT-scanner. Bij heel Treant zijn dat er in totaal 27.000. Want ook op de locaties Bethesda (Hoogeveen) en Scheper (Emmen) kunnen patiënten terecht voor een CT-onderzoek.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.