Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Debuutalbum van Irene Wilkens & Sikkom Kult

Debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult

VEENDAM – Zondag 11 februari 2018 komt het langverwachte, Groningstalige, debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult uit. Het album zal op zondagmiddag 11 februari 2018 worden gepresenteerd in Theater vanBeresteyn in Veendam. In aanloop hiernaar toe is op 20 januari de eerste single “nog ainmoal daanzen mit die” geschreven door Jan Henk de Groot, uitgebracht. 

Op de cd staan in totaal elf nummers, acht nieuwe en drie eerder uitgebrachte singles. Het album is een mooie afspiegeling geworden van het repertoire van Irene en lastig in één noemer te vangen. De liedjes lopen uiteen van het vrolijke “Hol die Vast” tot het melancholische “De wind poest haard” terwijl “Nog ainmoal daanzen mit die” een prachtige powerballad is geworden.

Irene Wilkens: “We hebben in de studio geprobeerd de nummers nog meer sfeer en zeggingskracht mee te geven dan we op het podium al laten horen”. Elf nummers op n spaigelploatje, die je meenemen in gedachten naar herkenbare momenten en plekken, in de taal die het dicht bij je hart ligt en zo lekker bekt. “Voor mij hebben alle nummers een speciale betekenis gekregen, omdat ze zijn gekoppeld aan zeer mooie maar ook minder mooie momenten in mijn leven”.

Naast Jan Henk de Groot werkten ook Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde mee aan het album. Zij tekenden samen met Irene voor twee van de nummers op de CD. Ook het nummer “as Julio gait zingen” van Bert Hadders, die al eerder als single werd uitgebracht kreeg een plekje tussen de nieuwe nummers.

De nieuwe single “nog ainmoal daanzen mit die”, geschreven door Jan Henk de Groot is nu alvast te beluisteren op YouTube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.