Direct naar de inhoud.

NAM verliest hoger beroep waardevemindering

REGIO – Dit meldt RTV-Noord vandaag, 23 januari. Ook als de huizen nog niet verkocht zijn of als de woning nog geen fysieke schade heeft moet de NAM de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied vergoeden. Dit is de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden in de zaak die Stichting WAG voor 4000 eigenaren heeft aangespannen. 

In de ogen van WAG zorgde het niet direct compenseren van schade en waardedaling ervoor dat verkopers hun woning niet voor een goede prijs kunnen verkopen. Ook Groningers die hun woning niet wilden verkopen kwamen niet in aanmerking voor compensatie.

De rechtbank in Assen sprak in 2015 al uit dat de NAM direct over de brug moest komen. De NAM ging in hoger beroep en heeft dit nu ook verloren. De stichting WAG wil zo snel mogelijk met hun advocaten en de NAM om tafel  om de compensatie te bespreken. Bij de WAG zijn 12 woningcorporaties aangesloten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-