Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Quiltshow vol Lentekriebels en beelden in SHC

Een van de beelden van Mary Stenekes tegen een achtergrond van quilts. Foto: Arie Stenekes.

STADSKANAAL – Op zaterdag 27 januari wordt er feestelijk aandacht besteed aan de nieuwe tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum. Onder de titel Quiltshow vol lentekriebels worden er handgemaakte en machinale quilts getoond waarin bloemen het centrale motief vormen.

De quilts zijn gemaakt door de quiltgroep ‘De Streek Quilters’ uit de omgeving van Stadskanaal. Daarnaast toont Mary Stenekes uit Stadskanaal beelden die zij maakte in gemengde technieken met gebruik van textielverharder, papier-maché en zelfhardende klei.

Speciaal op deze middag zullen er ook demonstraties gegeven worden. Van 13.30 uur tot 16.00 uur gaan de deuren open. Om twee uur zal een kort openingswoord gehouden worden door Helen Kämink, directeur van het SHC en kan de tentoonstelling worden bekeken. Iedereen is van harte welkom.

De tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum is daarna nog te zien tot en met 11 mei, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur. Tijdens feestdagen gesloten. Voor groepen zijn er op afspraak ook arrangementen mogelijk.

Bespreken kan via info@streekhistorischcentrum.nl of 0599-612649.

Bij de foto: een van de beelden van Mary Stenekes tegen een achtergrond van quilts. Foto: Arie Stenekes.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.