Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sfeer proeven tijdens open dagen Noorderpoort

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL – ROC Noorderpoort organiseert op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari haar open dagen. Tijdens de open dagen kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over mbo-onderwijs en over de opleiding van hun voorkeur. Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen.

Noorderpoortlocaties, waaronder die in Stadskanaal en Veendam, openen hun deuren voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers en voor andere mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een inburgeringscursus.

Bezoekers kunnen gerichte informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma’s te doorlopen.

Stages
Ook kunnen geïnteresseerde leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/of een vervolgstudie op hbo-niveau. Noorderpoort werkt nauw samen met het werkveld en heeft ook zeer goede contacten met het hbo.

Sfeer proeven bij Noorderpoort
Om de bezoekers een goed beeld te geven van waar zij tijdens hun studie bij Noorderpoort mee te maken krijgen, is er meer dan genoeg gelegenheid om sfeer te proeven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals presentaties en rondleidingen door de school. Voor ouders heeft Noorderpoort de informatie gebundeld in de ‘Ouderwijzer’. Dit is een boekje met informatie die specifiek gericht is op ouders.

Primeur tijdens de open dagen
Noorderpoort grijpt de open dagen ook aan om ruimte te geven aan een ware primeur. In het nieuwe schooljaar verhuizen de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap, Beveiliging en Entree naar de nieuwe locatie aan het Winschoterdiep 50, in Groningen. En hoewel het nog een paar maanden duurt voordat het pand in gebruik wordt genomen, zijn leerlingen die geïnteresseerd zijn in één van deze opleidingen tijdens de open dagen al welkom op deze nieuwe locatie.

Nieuwe opleidingen bij Noorderpoort
Naast de vele bestaande opleidingen die Noorderpoort nu al aanbiedt, komen er ook aantal nieuwe opleidingen om de hoek kijken, die voor het eerst starten in het schooljaar 2018-2019.

Servicemedewerker Breed niveau 2. Bij deze opleiding word je opgeleid tot een servicegerichte medewerker, met kennis van zaken op gebied van Zorg & Welzijn of Zakelijk & Commercieel.

Internationale Betriebswirtschaft (IBW). Met deze tweetalige opleiding krijgen studenten, naast het Nederlandse diploma Vestigingsmanager groothandel niveau 4, ook een certificaat van het Goethe Institut. De lessen worden in het Nederlands en het Duits gegeven.

Tweetalige Hotelschool. Hierbij word je opgeleid tot horecaondernemer/manager. Je krijgt les in het Engels en in het Nederlands. Door het internationale karakter van de opleiding, behoort een carrière in het buitenland tot de mogelijkheden. Deze opleiding wordt gegeven op mbo niveau 4.

Junior Stylist Mode. Als Junior Stylist Mode werk je mee aan het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe kledingproducten. Deze opleiding is uniek in Noord-Nederland wordt gegeven op mbo niveau 4.

Ook worden vanaf het schooljaar 2018-2019 onder de overkoepelende titel Signing op drie verschillende niveaus nieuwe opleidingen aangeboden. Hier leer je van alles over reclamebillboards, bewegwijzering, tekstborden en autoreclame.

Ten slotte start in het nieuwe schooljaar een drietal opleidingen op het gebied van leidinggeven: Leidinggevende Bakkerij, Leidinggevende Bediening en Leidinggevende Keuken.

Goed om te weten over de open dagen van Noorderpoort
In de stad Groningen is de open dag op vrijdag en zaterdag, in alle andere plaatsen alleen op vrijdag. Neem een kijkje op noorderpoort.nl/open-dagen voor meer informatie over locaties en tijden.

Er zijn daarentegen nog een aantal locaties waar de open dagen op andere momenten georganiseerd worden:

Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek: donderdag 1 februari 2018 van 16.00 – 21.00.
Noorderpoort Lucia Marthas Institute for Performing Arts: zondag 4 februari 2018 van 13.00 – 16.00

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Sfeer proeven tijdens open dagen Noorderpoort

  1. Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal heeft alleen op VRIJDAG open dag van 16.00 tot 20.30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.