Direct naar de inhoud.

Winkeliers in beeld in SHC

Radio Boelman aan de Hoofdstraat in 1961

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 4 februari vertoont Bert Roossien archiefbeelden van winkelbedrijven uit Stadskanaal en Musselkanaal in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal.
Te zien zijn beelden van middenstanders – kruideniers, textielhandelaren, kappers, bakkers en slagers – die samen met hun gezin een winkel runden en daarnaast ook koopwaar bij de deur van de klant afleverden. Rond 1900 trokken veel kooplui nog met een rugkiep, hand- of hondenkar dan wel op de fiets van dorp naar dorp.

In de loop van de twintigste eeuw werden de winkels groter en ontstonden er met name Stadskanaal en Musselkanaal moderne winkelcentra, gelegen in de directe nabijheid van nieuwbouwwijken en met voldoende parkeergelegenheid. Door middel van fraaie etalages, advertenties, winkelacties, bioscoopreclame en hulp van BN’ers probeerde men zoveel mogelijk klandizie te verwerven. Gelukkig is van al deze activiteiten veel beeldmateriaal bewaard gebleven.

Reserveren voor deze bijeenkomst kan telefonisch (maar niet op zaterdag) of per mail op 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl. De voorstelling begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00. Donateurs van het Streekhistorisch Centrum kunnen gratis naar binnen op vertoon van hun donateurspas. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649. (B. Roossien).

  • Bij de foto: de etalage van Radio Boelman aan de Hoofdstraat 62 in Stadskanaal in 1961 (Collectie Streekhistorisch Centrum Stadskanaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-