Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Blijverslening Borger-Odoorn voor huiseigenaren

Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo – (F: RTV1)

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn stelt een lening beschikbaar voor mensen die langer zelfstandig willen blijven wonen, maar geen geld hebben voor aanpassing van hun woning. Met deze blijverslening willen burgemeester en wethouders stimuleren dat mensen zich goed voorbereiden op de toekomst.

De blijverslening is een lening met gunstige voorwaarden, die wordt afgesloten via de gemeente. Met de lening kunnen woningeigenaren bijvoorbeeld een slaap- of badkamer op de begane grond realiseren, deuren laten verbreden, een traplift of tweede trapleuning laten plaatsen of het toegangspad naar de woning laten ophogen. Op die manier kunnen mensen langer veilig en comfortabel thuis blijven wonen.

Voorwaarden Er zijn twee varianten van de blijverslening. De consumptieve lening is er voor bedragen van € 2.500 tot € 10.000. Voor bedragen van € 10.001 tot € 50.000 is er een hypothecaire lening. De gemeente Borger-Odoorn stelt het geld beschikbaar, de uitvoering ligt grotendeels bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting).

Vertrouwde omgeving Wethouder Ton Souverein denkt dat de blijverslening in een behoefte voorziet. “Ik kan me goed voorstellen dat mensen ook op latere leeftijd graag in hun eigen huis en vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Het is goed om daar al op tijd over na te denken. De blijverslening maakt woningaanpassingen mogelijk, bijvoorbeeld als een lening bij de eigen bank niet haalbaar is.”

Leningen De gemeente Borger-Odoorn stelde eerder al twee andere leningen beschikbaar. De starterslening is er voor mensen die hun eerste koophuis willen kopen in de gemeente. Jaarlijks worden er tien à vijftien startersleningen verstrekt. Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen konden een zonne- of duurzaamheidslening afsluiten, maar door de grote vraag is het beschikbare bedrag daarvoor inmiddels vergeven.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.