Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks wil oplossing voor slechte aansluiting trein

Station Veendam – (F: RTV1)

VEENDAM – De Statenfractie van GroenLinks in Groningen en GroenLinks Veendam krijgen veel klachten vanuit Veendam over de slechte aansluiting van de treinen van Veendam op de intercitytreinen naar de randstad op het hoofdstation Groningen. “De sneltrein naar Zwolle is net vertrokken als de trein uit Veendam aankomt in Groningen, dat moet toch beter kunnen?”, aldus Trevor Mooijman, lijsttrekker GroenLinks in Veendam. GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan het college van GS in Groningen.

Vanaf 2011 rijden er treinen tussen Veendam en Groningen en vanaf het begin was de aansluiting in Groningen op de treinen naar en vanuit de randstad slecht. “Het wordt nu langzamerhand wel eens tijd dat Veendam een volwaardige aansluiting krijgt op het landelijke spoornetwerk”, aldus Harrie Miedema, Statenlid voor GroenLinks in Groningen. Mensen uit Veendam rijden nu vaak met de auto naar Assen om daar de sneltrein naar Utrecht of Amsterdam te pakken; dat is toch niet de bedoeling. GroenLinks roept daarom Arriva, NS en de provincie Groningen op om dit probleem op te lossen.

Treinstation Musselkanaal op de planning?- (F RTV1)

Stadskanaal
Als de trein naar Veendam straks wordt doorgetrokken naar Stadskanaal en later wellicht naar Emmen, iets waar GroenLinks altijd voor gepleit heeft, ontstaat er een nieuwe situatie met meer reizigers en dan kan zo’n slechte aansluiting echt niet meer. In dat geval wordt heel Zuidoost- Groningen aangesloten op het spoornetwerk, waardoor het gebied veel beter bereikbaar wordt en dus ook aantrekkelijker om te wonen, maar ook voor bedrijven om zich hier te vestigen. Voor GroenLinks is dit een speerpunt in de gemeenteraadsverkiezingen in Veendam en Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.