Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordster start 2018 met overwinning op Nieuw-Buinen

NOORDSTER START 2018 MET OVERWINNING OP NIEUW BUINEN!
F) Ingezonden

SPORT – Eigenlijk heb je in de eerste klasse één echte derby wanneer Noordster en WVV het tegen elkaar opnemen. Toch is ook de wedstrijd tegen Nieuw Buinen een bijzondere pot aangezien het nog geen twintig minuten rijden is vanaf het Pekelder sportpark naar sportcomplex De Buunerdome.

Beide ploegen wilden dan ook zeker niet voor elkaar onder doen en gezien de stand op de ranglijst was een overwinning voor beide partijen van essentieel belang.

De wedstrijd ging direct hard van start. Al naar zes minuten maakte Nieuw Buinen een overtreding waarbij men met geel heel goed weg kwam. Voetballend was het van beide kanten bovendien niet goed. De roodwitten gaven de bal regelmatig aan de oranjehemden en andersom was het niet anders. De grootste kans was na een kwartier spelen voor Jordi Sanders, maar zijn inzet ging net naast. Ook de spits van de oranjehemden had een paar kansen, maar ook hier ontbrak de scherpte. Vervolgens was het wederom Nieuw Buinen dat over de schreef ging. De bij Nieuw Buinen spelende Thijs Hateboer trapte onder de ogen van de scheidsrechter na: de rode kaart volgde. Toch pakte dit voor Noordster in eerste instantie niet gunstig uit. Sterker nog, de Drenthies kwamen voor rust nog op voorsprong: 1-0.

De Pekelders gingen na de thee haastig op zoek naar de gelijkmaker. De uit Amerika teruggekeerde Casper Boneschansker soleerde met de bal en schoot, maar de keeper verwerkte deze poging tot corner. Kees Dun draaide vervolgens de hoekschop bijna rechtstreeks in het doel. De keeper grabbelde nog wat, maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn verdween: 1-1. Daarna hadden zowel de roodwitten als de oranjehemden kansen, maar Damy Sinot verdedigde de Pekelder goal uitstekend, terwijl Kees Dun een grote kans onbenut liet. De 1-2 liet echter niet lang op zich wachten. Rik Wubs werd de diepte in gestuurd en schoot. In de rebound zorgde Mark Wever voor de Pekelder voorsprong. Deze laatstgenoemde was ook de maker van de 1-3. Met een prachtige kopbal konden de meegereisde Pekelder supporters wederom juichen. Het werd tot slot nog spannend, omdat Casper Boneschansker zijn tweede gele kaart pakte en Nieuw Buinen vlak voor tijd de 2-3 binnenschoot.

Al met al een terechte overwinning. Het spel van de jongens uit Oude Pekela was zeker niet goed, maar wellicht had het slechte veld hier ook mee te maken. Desondanks zijn de Noordsterren drie broodnodige punten rijker. Hopelijk kunnen de Pekelders ook volgende week tegen GAVC weer met punten huiswaarts keren!

Auteur + foto: Hans Hulzebos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.