Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gjaltema stadion wordt “Henk Nienhuis stadion”

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Dinsdag 30 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de naam van het Gjaltema stadion aan de Langeleegte in Veendam te wijzigen in het “Henk Nienhuis stadion”. Na afronding van de uitbreiding van de sportaccommodaties op en rondom het stadion wordt de naam van het stadion officieel aangepast. De verwachting is dat deze werkzaamheden in 2019 worden afgerond.

Sportstimulering

Wethouder Henk Jan Schmaal: “De visie en doestelling van het Leer- en sportpark, sportstimulering en talentontwikkeling, lagen Henk Nienhuis na aan het hart. Daarom is het passend het stadion naar hem te vernoemen. Henk Nienhuis was niet voor niets Mister Veendam.”

 Familie

Het besluit is in overleg met de familie Nienhuis genomen. Familie Nienhuis: “Wij voelen ons enorm vereerd en zijn verheugd dat de gemeente Veendam heeft besloten om het stadion in het nieuw te bouwen Leer- en sportpark zijn naam te geven. Ondanks dat het hem veel pijn heeft gedaan dat de club ophield te bestaan, deed het Henk goed dat er nu een mooie campus wordt neergezet waar zowel zijn passie voor het onderwijs als zijn liefde voor de sport bij elkaar komen.”

 Henk Nienhuis

Henk Nienhuis overleed op 18 februari 2017 op 75 jarige leeftijd. Henk Nienhuis was een icoon in de Groninger voetbalwereld en was van grote betekenis voor het betaald voetbal in Veendam. Van 1963 tot 1973 was Henk een verdienstelijk speler voor Veendam. Met hem als trainer promoveerde de club twee keer naar de eredivisie. Hij zette op die manier Veendam op de kaart. In de jaren tachtig was Henk directeur van de club. Hij maakte zich onder andere sterk voor de bouw van het vernieuwde stadion. Henk Nienhuis was totaal ongeveer 25 jaar werkzaam voor de club.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.