Direct naar de inhoud.

Mega Piraten Festijn terug naar Borger

  • door:
  • op:
Archieffoto: Megapiratenfestijn.nl

BORGER – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 7 april terug naar Borger. De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Mooi Wark, van Lucas & Gea tot George Baker, van Gerard Joling tot de Esperando’s. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Het wordt het vijftiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn en de veertiende editie in Borger. “Ons tweede jaar werd Borger een halte en vanaf dat moment maakt Borger onafgebroken deel uit van onze route”, vertelt organisator Eddie Mensink. “Het is eigenlijk gewoon een zekerheidje. Borger is de plek waar we het langst onafgebroken zijn langs geweest. Het is er altijd lekker druk en de sfeer is goed. Dat komt ook omdat we in Borger in het epicentrum van het piratengebeuren zitten. Dat merk je. Al vanaf het begin. Daarom zetten we er bijvoorbeeld ook een act als de Esperando’s neer. Het echte ouderwetse piratenwerk. En met Jannes, Mooi Wark en Lucas & Gea, om er maar een paar te noemen, hebben we ook weer een groot aantal Drentse artiesten.” Hij begint te lachen: “We spelen altijd graag in op chauvinistische gevoelens.”

Wat Mensink betreft blijft Borger nog lang een vaste halte van de MPF karavaan. “Veel andere locaties slaan we wel eens een jaartje over omdat we het publiek hongerig willen houden. Dat is in Borger niet nodig. Daar is de honger altijd gebleven!”

Meezingfeest

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Mensink: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Gerard Joling, Mooi Wark, Stef Ekkel, Ancora, Lucas & Gea, Jannes, Django Wagner, Peter Beense, George Baker, Vinzzent, Bouke, René Schuurmans, Corry Konings, Erik van Klinken, Belinda Kinnaer, Snollebollekes, Koos Alberts, Otto Lagerfett, Esperando’s, Jan Keizer & Anny Schilder, Jeffrey Heesen, Helemaal Hollands, Lytse Hille en Lesley Williams. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis.

Voorverkoop

Kaarten (nu nog 21 euro; vanaf 31 januari 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Borger, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Avia Xpress in Elp, Hekman Muziek in Winschoten, Snackbar John in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.00 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur en duurt tot 01.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-