Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verkiezingsprogramma Leefbaar Borger-Odoorn

Annemiek de Groot (links) en Alina de Roo (rechts)

BORGER-ODOORN – De in december nieuw opgerichte partij Leefbaar Borger-Odoorn heeft haar verkiezingsprogramma gepubliceerd op haar website en een telefoonnummer opengesteld voor WhatsApp contact met de inwoners van Borger-Odoorn.

WhatsApp

In maart gaat de partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het verhogen van de leefbaarheid voor de inwoners is het uitgangspunt van de partij en vormt de rode draad in het verkiezingsprogramma. “We doen zoveel mogelijk voor onze inwoners, maar nooit zonder inspraak” is de basis van dit programma. Op de website van de partij is daarom ook een telefoonnummer zichtbaar waarmee de partij inwoners uitnodigt via WhatsApp aan te geven wat bij hun leeft. Leefbaar Borger-Odoorn noemt dit “Whats-Leeft”. Ook kunnen inwoners hun vragen rechtstreeks aangeven via een Post-it op de website. Leefbaar Borger-Odoorn wil op deze manier direct in contact komen met inwoners.

Mantelzorgers

Leefbaar Borger-Odoorn heeft een aantal thema’s opgenomen in het programma, die moeten bijdragen aan het verhogen van de leefbaarheid van de inwoners. In het programma staan o.a. meer aandacht en voorzieningen voor mantelzorgers en het vergroten van de dementievriendelijkheid van de leefomgeving. Hiermee richt de partij zich bewust op vergrijzing in de gemeente en op het langer in hun vertrouwde omgeving  kunnen wonen van dementerende inwoners. Het zal in de toekomst een vertrouwd beeld moeten worden dat ook de ouder wordende inwoners nog gewoon mee kunnen doen in onze samenleving, aldus de duo lijsttrekkers Annemiek de Groot en Alina de Roo.

Verkeer

Ook wil de partij zich inzetten voor het verbeteren van de directe leefomgeving van de inwoners door zich sterk te maken voor het behoud van voorzieningen in de dorpen. Het veiliger maken van verkeer in de dorpen door betere Oost-West verbindingen en het onderhoud van de openbare ruimte verbeteren samen met de inwoners zijn belangrijke punten in het uitgebreide programma op: www.leefbaar-borger-odoorn.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.