Direct naar de inhoud.

“Vervoer, van Snikke tot Expeditie” in SHC

  • door:
  • op:
De Snikke van H. Luikens en Zn. vol geladen in het Stadskanaal voor het vervoer naar Groningen. Een snikjongen met paard staan op het jaagpad.

STADSKANAAL – Op zondag 11 februari geeft Jaap Meijering een lezing in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Het thema ‘Vervoer, van Snikke tot Expeditie’ staat daarbij centraal. Deze lezing is de vierde van een serie die Meijering geeft onder het motto ‘Vervlogen tijdsbeeld’.

Het vervoer van goederen en personen met de trekschuit ofwel snikke begon halfweg de 19e eeuw ook in Stadskanaal en omgeving. Over de manier waarop dit ging en hoe dit vervoer zo’n eeuw geleden door de boderijders werd overgenomen vertelt Jaap Meijering in zijn presentatie. Verschillende facetten van allerlei vervoersmiddelen uit die periode passeren deze middag de revue. Een greep uit een stuk historie over het transport via water en over de weg, die wel vervlogen is, maar in woord en beeld gelukkig niet verloren.

Jaap Meijering is verzamelaar van oude ansichtkaarten van Stadskanaal en omgeving en verzorgt regelmatig de rubriek “Vervlogen Tijden” in De Kanaalstreek. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van Stadskanaal en de Veenkoloniën

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,00 per persoon. Voor donateurs van het SHC is de toegang € 2,50.

Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal