Direct naar de inhoud.

Armoedeconferentie Aa en Hunze

  • door:
  • op:
Het bestuur van de Stichting Arme Kant van Aa en Hunze – Foto: Erik Riensema.

ROLDE – ‘Armoede bestaat’ is het thema van de eerste Armoedeconferentie Aa en Hunze, die op zaterdag 17 februari in de Jacobuskerk in Rolde wordt gehouden. De conferentie wordt georganiseerd door de stichting Arme Kant van Aa en Hunze en heeft als doel duidelijk te maken wat armoede betekent voor mensen, hoe je het herkent en wat je er met elkaar aan kunt doen.

Iedereen die te maken heeft met armoede in Aa en Hunze is en wordt er voor uitgenodigd: professionals, vrijwilligers en andere betrokkenen. Inmiddels hebben zich zo’n 85 mensen aangemeld. Er is nog beperkte ruimte voor meer deelnemers. Zij kunnen zich tot 10 februari per e-mail aanmelden bij de organisatoren Theo Borger (theoborger@live.nl) of Liesbeth Stolker (lestolker@hetnet.nl).

Eén van de inleiders is Heidi van der Laan, ervaringsdeskundige en docente. Daarnaast is het de bedoeling dat deelnemers met elkaar in gesprek gaan over het thema en netwerken. Ook is er cabaret, van het gezelschap Millenniumproof en worden soep en broodjes geserveerd. De conferentie begint om 16:00 uur, de deuren van de kerk gaan open om 15:30 uur. De toegang is gratis, wel wordt bij de uitgang een deurcollecte gehouden.

Volgens de organisatoren is er ‘een wereld die we wel vermoeden, maar niet kennen’. Er zijn naar schatting enkele honderden huishoudens in Aa en Hunze die met armoede kampen. Die zijn lang niet allemaal bij de instanties bekend. De stichting Arme Kant wil al deze mensen bereiken en helpen, samen met de gemeente en andere instellingen. Arme Kant wordt gefinancierd vanuit de kerken (diaconieën) in Aa en Hunze en is ongeveer een kwart eeuw geleden opgericht.

Fotobijschrift

Het bestuur van de Stichting Arme Kant van Aa en Hunze bij de Jacobuskerk in Rolde, waar op zaterdag 17 februari de Armoedeconferentie Aa en Hunze wordt gehouden. Vlnr. Theo Borger, Liesbeth Stolker, Frouwkje Vennik, Jakob van der Heide, Angela Bugel en Rieny Schmaal. Foto: Erik Riensema.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal