Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fysiotherapeuten Heggerank werken met Dividat Senso

Fysiotherapeut Jessica en een cliënt – (F: Huisman Media)

MUSSELKANAAL – Als één van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland werken de fysiotherapeuten van Zorggroep Meander in de Heggerank in Musselkanaal sinds kort met de Dividat Senso. De Dividat is een innovatief nieuw systeem waarmee cliënten leuke spellen en trainingen doen gericht op het houden van balans en het voorkomen van vallen.

Het apparaat wordt op dit moment actief ingezet op de afdeling revalidatie in Heggerank. Valpreventie – het oefenen met balans houden en het opvangen van een val – is vaak een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject. Met de Dividat is het oefenen niet alleen heel nuttig, maar ook nog eens heel leuk. En dat kan de revalidatie alleen maar bespoedigen.

Heleen Eissens: “Onze fysiotherapeuten behandelen mensen die bij ons wonen of revalideren. Daarnaast hebben we drie fysiotherapiepraktijken, waar iedereen in Oost-Groningen fysiotherapiebehandeling kan krijgen. De praktijken bevinden zich in Veenkade (Veendam), Parkheem (Stadskanaal) en Heggerank (Musselkanaal). Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblematiek bij ouderen”.

Meer weten? Kijk op www.zgmeander.nl/fysiotherapie.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.